Čeprav tudi lani jih je bilo kar nekaj, marelice letos zopet lepo rodijo. Zgodne so bile debele, vendar slabšega okusa, tako da smo jih skuhali za marmelado (recepti pri Slavkotu :)).
Poznejša sorta je pa izjemno dobra letos. So malo bolj drobne, malo pikaste, ampak prav posebnega kislo-sladkega okusa, in meso se z lahkoto loči od koščic. Pri obeh malih testerjih so dobile odlično oceno (po domače: sta se najedla do sitega). Patrik se v parih minutah naučil odpreti marelico in vržt koščico ven. Tako pač je, če je človek motiviran. :)
Eksperti pravijo, da so take tudi najboljše za marmelado.
Poznejša sorta je pa izjemno dobra letos. So malo bolj drobne, malo pikaste, ampak prav posebnega kislo-sladkega okusa, in meso se z lahkoto loči od koščic. Pri obeh malih testerjih so dobile odlično oceno (po domače: sta se najedla do sitega). Patrik se v parih minutah naučil odpreti marelico in vržt koščico ven. Tako pač je, če je človek motiviran. :)
Eksperti pravijo, da so take tudi najboljše za marmelado.
Cene in kontaktne podatke za naročilo boste našli na naši spletni strani.
No comments:
Post a Comment